QGua Sha (刮痧)

Afscheid van pijn, lusteloosheid en fysieke klachten

Guasha betekent letterlijk het “schrapen” van ziekten door gestagneerde energie. Het is een medische behandeling die al meer dan 2000 jaar geleden werd beschreven en nog steeds beoefend wordt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Tijdens de guasha behandeling wordt een speciale olie op de huid gebracht en wordt de huid “geschraapt” met een gepolijste jadesteen. De steen wordt stevig op de huid geplaatst en in één specifieke richting bewogen. Dit veroorzaakt uitstroming van bloed vanuit de perifere haarvaten. Hierbij worden afvalstoffen uit het bindweefsel omhoog gebracht tot net onder de huid.

Afvalstoffen worden door ons lichaam vaak weggezet op die plaatsen waar ze in eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken (bindweefsel, spieren en gewrichten). Dit kan op termijn een breed scala aan klachten veroorzaken. Wanneer de afvalstoffen net onder de huid zit zal het lichaam ze opruimen zeker als zich daar ook wat bloedserum bevindt.

De behandeling is verbluffend effectief maar heeft wel een nadeel, tijdens de behandeling kunnen blauwe plekken ontstaan. Deze verdwijnen gelukkig snel en alhoewel de plekken er pijnlijk uit kunnen zien, zijn ze dat niet. Wonderbaarlijk genoeg ervaren de meeste klanten direct een verandering en vooruitgang.


Guasha is daarmee een verbluffende methode die een breed scala aan problemen kan verminderen zoals;

Nek- en schouderklachten
Letsel aan spieren en pezen
Diverse vormen van allergie
(cluster-)hoofdpijn, migraine
RSI, whiplash, tennisarm
Slechte circulatie
Ernstige vermoeidheid
Frozen shoulder
Fybromialgie